Κεντητές Αγιογραφίες

EK-130 Κοίμηση της Θεοτόκου

Η Κοίμηση της Θεοτόκου συνέβη στο σπίτι του Ευαγγελιστή Ιωάννη, στο οποίο διέμενε η μητέρα του Θεανθρώπου. Αφού της έκλεισαν τα μάτια, οι Απόστολ..

quickview

EK-17 Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι η αρχή όλων των Δεσποτικών εορτών. Στο απολυτίκιο της εορτής ψάλλουμε: «σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον και τ..

quickview

EK-62 Άγιος Σπυρίδων

Της συνόδου της πρώτης ανεδείχθειςυπέρμαχος και θαυματουργόςΘεοφόρε Σπυρίδων, πατήρ ημών,διό νεκρά συ εν τάφω προσφωνείςκαι όφιν εις χρυσούν μετέβαλες..

quickview

EK-251

..

quickview

EK-178 Άγιος Νικόλαος

Θεωρείται προστάτης των ναυτικών σε όλο τον κόσμο και δεν είναι τυχαίο. Κάποτε αποφάσισε να ταξιδέψει με πλοίο στους Άγιους Τόπους, για να προσκυνήσει..

quickview

EK-159 Παναγία Παραμυθία

“Μην ανοίξετε σήμερα τις πύλες της μονής, αλλά ανεβείτε στα τείχη και διώξτε τους πειρατές”. Η φωνή επανέλαβε για δεύτερη φορά τα ίδια λόγια. Στρ..

quickview

EK-110 Άγιος Νικόλαος ένθρονος

Κανόνα πίστεως και εικόνα πραότητοςεγκρατείας διδάσκαλον ανέδειξέ σετη ποίμνη σου η των πραγμάτων αλήθειαδια τούτω εκτήσω τη ταπεινώσει τα υψηλάτη πτω..

quickview

EK-163 Δευτέρα Παρουσία

"Ας μην ταράζεται η καρδιά σας. Πιστεύετε στον Θεό και σε μένα πιστεύετε. Στο σπίτι του Πατέρα μου υπάρχουν πολλά οικήματα. Ειδάλλως θα σας έλεγα. Πηγ..

quickview

EK-164 Παντοκράτωρ

Στις Χριστιανικές Ελληνικές Γραφές η λέξη Παντοκράτωρ συναντιέται δέκα φορές, εννιά από τις οποίες στο βιβλίο Αποκάλυψης. Η λέξη, κατά βάση,..

quickview
Εμφάνιση 1 έως 9 από 39 (5 Σελ.)